Dynamo pro smích...

22.05.2010 11:08

 Co se děje s Dynamem ? Takovou otázku si pokládají asi všichni, kteří se kolem brněnské malé kopané trochu pohybují, ale především samotní hráči.

Před měsícem a půl (11.4) porazilo Dynamo nevyzpytatelný RomStar 6:1, "vyhřívalo" se na druhé příčce druholigové série B a všechno se zdálo být v naprosté pohodě. Ovšem ne nadarmo se říká zdání klame. Od začátku jara je herní projev Dynama mdlý, hráči jako by neměli chuť do fotbalu a herně se nedaří. Ale vše se jen tak přecházelo a jelikož se neprohrávalo (byli 2 remízy) se nikdo nezlobil. Ale jedna slabší přechozená rýmička, přechází většinou ve zdravotní komplikace dlouhodobějšího rázu a to potkalo i Dynamo. Z posledních 5 zápasů vyhrálo pouze jediný, s posledním Palermem (po utrápeném výkonu a značné dávce štěstí 6:0). Když vynechám tento zápas, tak za zbývající 4 zápasy hovoří čísla: 4 utkání, 4 porážky a hlavně skóre 3:22 !! 

Důvodů těchto tristních výsledků je určitě víc, ale všechno záleží na hráčích. Proto by si každý hráč měl sám sobě položit otázku zda-li dává Dynamu maximum a zda-li chce v hraní pokračovat. Kde sou ty časy, kdy Dynamo obíralo o body přední týmy superligy ? Kam se vytratil ten elán mladých nadšených hráčů ? Bude Dynamo ještě vůbec někdy bojovat o postup do Superligy ? Nebo zabředne do středu druholigové tabulky ? Hrozí snad v příští sezoně boj o přežití v této soutěži ? Odpovědi budeme znát až časem, ale nejvíce záleží na hráčích, co oni sami chtějí za odpovědi....

Závěrem je potřeba říct, přestože článek vyznívá tragicky, tak závěr této sezony není pro Dynamo určitě ztracený. Do konce zbývají 3 kola a na play off chybí pouhé tři body. Třeba se i na konci sezony dočkáme titulků "Dynamo poráží v prvním kole play off neporazitelný Pitaval" a vítězného křepčení nebo naopak slz a smutku. Hodně o dalším vývoji může napovědět už následující nedělní zápas v 17:15 proti Sbrské. 

Bude to jeden z nejdůležitějších zápasů v historii Dynama .............nebo ?


KMK Dynamo Brno