Ligový pohár BSMK

22.07.2011 11:41

 KMK Dynamo Brno na ligovém poháru 2011

            K pohárovým zápasům, které se konali na hříšti VUT, jsme se sešli ve složení Formánek-Krempaský, Fabián, Poliak, Koščák-Bím, Slezák, Dirhán. První zápas jsme hráli s druholigovým Fénixem, který je nám dobře znám a musím jej zařadit mezi nejslušnější soupeře se kterými jsme měli tu čest hrát. Zápas se hrál ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách. Už už to vypadalo, že zápas skončí remízou, když se objevil na vápně, kdo jiný než kapitán Fabián a bombou pět minut po 12 nedal golmanovi soupeře šanci 3 body pro Dynamo.

                Druhý zápas měl napovědět zda-li má Dynamo šanci na úspěch nebo ne na turnaji a nastoupili jsme proti oslabené Gioie. Soupeř nastoupil do zápasu s doměním, že se jim to vyhraje samo jenže než se stihnul rozkoukat po Jardově krásné trefě z úhlu Dynamo vedlo 2:0. Pak Gioia ukázala co umí nejlíp nádávky, fauly, kouskování hry, aby co nejvíce narušili naši pohlednou. Bohužel se jí to také podařilo a snížili naše vedení jen o gól, naštěstí Dynamák zápasu Jareček zatnul zuby vycenil drápky vracel soupeři ostrou hru a dal důrazně najevo, že je z Ostravy P..O!!! a Dynamo po vítězství a největším překvapení turnaje poráží Gioiu 3:1.

Ve třetím zápase už většina z nás držela pohár pro vítěze v ruce a Jéňa objímal bečku pro první tým turnaje a dostatečně se nekoncentrovalo na zápas, takže než jsme se rozkoukali bylo po zápase 8:1. Tento zápas rozhodl o našem celkovém pořadí a jasně se ukázalo, že když prohráváme, tak opravdu nehrajeme. Je pravda soupeř byl o dvě třídy výš, ale ostatní s nimi uhráli lepší výsledky něco málo k zamyšlení. V podstatě od výsledku 4:1 a míň mohlo Dynamo obsadit druhé místo právě před Protectionem, který kontumoval poslední zápas a poslal nás na třetí místo.

Poslední zápas jsme splnil se Superligovým Rakolem tříbodově v poměru 6:1. Turnaj byl vydařený a nakonec se Dynamo na PVP kvalifikuje a zúčastní se vrcholu sezóny. Zápletka z minitabulky je zde rozebrána detailněji:

Vítězem poháru se stal tým PROTECTIONu, který své soupěře porážel rozdílem třídy a bylo by tomu tak zřejmě i v utkání s oslabenou Gioiu, která nakonec nad lídrem skupiny vyhrála kontumačně v posledním utkání, když se PROTECTION k zápasu nedostavil a prohrál tak 0:5 s vědomím, že má již první místo ve skupině jisté. Jenže tým celou situaci v tabulce málem nedomyslel. V předposledním zápase totiž druholigové Dynamo Brno porazilo Rakol a najednou měla tabulka celkem tři devítibodové týmy. Propozice turnaje praví, že o nejlepším rozhoduje vzájemný zápas, jenže v něm Gioia porazila PROTECTION, naopak Dynamo zase Gioiu a PROTECTION zvítězil nad Dynamem. Tím se tento bod pokrátil a automaticky vše řešilo lepší skóre. To měl naštěstí pro PROTECTION lepší tento tým o dvě branky než druhá Gioia. Superligový PROTECTION byl jasně nejlepším celkem turnaje. V sestavě měl ligového hráče Jablonce Ondřeje Vaňka, dále střeleckého elegána Procházku či rychlonohého Logaru. Nechyběl ani nejlepší ligový kanonýr Superligy ze sezóny 2005/06 Petr Pospíšil.

Výsledky:

Gioia - Rakol 4:1, PROTECTION.CZ - Dynamo Brno 8:1, Gioia - Fénix Brno 6:3, Dynamo Brno - Rakol 6:1, Rakol - PROTECTION.CZ 1:6, Fénix - Dynamo Brno 0:1, Fénix - Rakol 3:1, Gioia - Dynamo Brno 1:3, PROTECTION.CZ - Fénix Brno 5:2, Gioia - PROTECTION.CZ 5:0 knt.

Tabulka:

1. PROTECTION.CZ   9 b.   19:9

2. Gioia Brno                9 b.   16:7

3. Dynamo Brno          9 b.   11:10

4. Fénix Brno               3 b.     8:13

5. Rakol Brno              0 b.     4:19

Závěrem je škoda, že kontumace je na pohárovém klání přístupná, možná vše poškodilo že turnaj byl nakonec systémem každý s každým a ne systém pavouk a to z důvodu tak malé účasti týmu, na druhou stranu zažili jsme pěkné odpoledne a lepší než druzí bychom nebyli, takže buďme rádi za tabulkový systém a držte nám palce na Pohár vítězů pohárů, který se bude konat v Pardubicích.


KMK Dynamo Brno