NÁZOR EXPERTA - Jak dopadne finiš 2.ligy

12.05.2011 22:17

Jak to máme s postupovou nadějí, respektive s vidinou druhého místa?

Řekněme, že postup do Superligy skýtá nové zkušenosti, větší kvalitu soupeřů, vyšší startovné, větší prestiž, lepší podmínky pro sponzory. Ale co je hlavní pořád budeme hrát fotbal pro radost a hlavně jako kamarádské Dynamo a parta hic a to je důležitější než super Superliga. Co se týče postupových možností je to jasné, postupují dva nejlepší týmy, naopak sestupují čtyři nejhorší týmy ze Superligy, takže očekávám i zkvalitnění 2.ligy.

Přehled tabulky k dnešnímu datu:

Fair play

21

47

Beers

20

39

Fénix

22

36

Rebešovice

20

35

KMK

21

35

 

Myslím si, že o prvním postupujícím je celkem jasno mají do konce sezóny 5 zápasů. Předpokládám, že se dá očekávat zisk 15 bodů, nicméně hrají jeden zápas s Beers united a tam doufám ve výhru Fair play.

Co se týče Beers jejich forma na jaře poněkud opadá, ale sílu mají. Čeká je dvojzápas s Rebešovicemi, kde doufám, že si body rozdělí oba týmy po třech, již zmíněný zápas s Fair play, kde by měli ztratit. Pak je čeká zápas s outsiderem Dynamo Haná, kde očekávám zisk 3 bodů. Poslední své dva zápasy sehrají s přímou konkurencí a to s námi a Fénixem. My musíme bezpodmínečně vyhrát naopak druhý zápas by pro nás byl ideální při dělbě bodů, ale budu počítat, že bude mít tři body jeden nebo druhý tým.

Podle mě nejnadějnější adept na postup Fénix se hraje tři zápasy s tabulkově slabšími soupeři a to konkrétně s Kuřimí, Hearts a Relaxem, který je pro mě největší zklamání. A souboj o postup s Beers, který hodně prozradí konečnou tabulku.

Rebešovická rezerva je pro mě nečitelný soupeř, proto doufám, že si s Beers během dvojzápasu vezmou body v poměru 3:3. V domácích zápasech s Hanou a Pivnicí očekávám plný počet bodů naopak na hřištích Sandonorica a Moravie nezískají víc jak 3 body.

No a poslední adept, který se porve o druhé postupové místo je KMK Dynamo Brnóóó. U nás je matematika jednoduchá, hrajeme postupně s Pivnicí, Morávií, Beers, v Kuřimi a s Hearts jestli chceme pomýšlet na kvalitní umístění musíme bezpodmínečně vyhrát všech 5 zápasů.

Předpokládaná tabulka:

Fair play

26

62

KMK

26

50

Fénix

26

45-48

Rebešovice

26

45-48

Beers

26

45-48

 

Předpokládaná tabulka při shodě bodů:

Fair play

26

62

Fénix

26

45-50

KMK

26

45-50

Rebešovice

26

45-50

Beers

26

45-50

 

Co z toho plyne hrajeme fotbal pro radost a můžeme být i dobří a hrát Superligu, ale my jsme pěkní a to nás odsouvá automaticky na první místo, takže doufám, že si užijeme konec sezóny a když to nevyjde, tak si aspoň zahrajeme pohár s těma Superligovýma soupeři a zas vymažeme Beleje z hřiště jako v památném semifinále. 

Gólman :-*


KMK Dynamo Brno