Nominace na nejlepšího hráče sezony 2009/2010

16.06.2010 13:41

Loni touto dobou jsme bojovali v play-off o postup do vyšších pater a následnou nominaci na hráče sezony si zasloužili všichni. To se bohužel nedá říct o letošní méně vydařené sezoně a proto je nominace složena jen z osmičky statečných, kteří se dají označit za zdravé jádro Dynama. Kdo a proč je tedy v nominaci:

Jan Formánek - Brankářská jednička, která odchytala první kompletní sezonu za Dynamo. Ne všechny výkony se dají označit za optimální, ale je vidět neustálý proces zlepšování a hlavně chut´ do fotbalu ! Prospěla by větší míra fotbalového sebevědomí, která by ho dostala mezi nejlepší golmany druhé ligy. Určitě jistota do příštích sezon.

Lukáš Mačinec - Buldočí síla, rychlost, dynamit v noze a spoustu dalších přívlastků by mohly charakterizovat pravděpodobně nejlepšího obránce Dynama v sezoně. K bezchybnému plnění defenzivních činností je potřeba připočíst i neustálou hrozbu představující pro obrany soupeře. Levou stranu může mít v Dynamu pronajatou až do konce kariéry.

Patrik Krempaský - Těžko si představit základní sestavu a hlavně obranou linii bez tohoto chlapíka. Podle neoficiálních klubových statistik je rekordmanem v počtu zápasů ke kterým nastoupil v základní sestavě a druhým v odehraných zápasech vůbec. Přehled a kvalitní rozehrávka jsou hlavní domény obránce se kterým se počítá i pro příští sezonu a jak jinak, než do základní sestavy.

Martin Fabián - Co napsat o kapitánovi, který opět nedovedl svůj ambiciózní tým k postupu, co víc ani do play-off. Na jeho obranu je potřeba říct, že vynechal jen minimum zápasů, a v těch kterých nastoupil se snažil nevynechat jediný souboj. K tomu přidal na svoje poměry slušnou porci golů a ukázal i pevné nervy, když z 5 penalt, které v sezoně kopal, 5 proměnil. 

Milan Polášek - 17 zápasů, 29 golů, zápas s Romstarem, kotník, vazy, STOP do konce sezony, takto stručně se dá charakterizovat sezona útočníka, který už byl mnohými odepisován. Avšak na startu letošní sezony zase pálil ostrými a nebýt jeho zranění, tak těžko říct na kolika golech by se uzavřel jeho střelecký účet. Vedení Dynama každopádně doufá, že útočník číslo jedna si část střeleckého prachu schoval i na příští sezonu.

Michal Bím - I když nesplňuje kritérium v počtu odehraných zápasů je potřeba ho zařadit mezi vyvolené. Kvůli povinnostem ve velkém fotbale, často chyběl při zápasech, ale když byl přítomen, tak koeficient nebezpečnosti pro tým soupeře rostl raketově nahoru, i to je jeden z důvodů proč nechybí v této nominaci. Je potřeba doufat, že příští rok vyjde líp, protože jeho goly Dynamo potřebuje jak sůl.

Martin Dirhan - Všichni víme, že jeho fotbalové kvality nejsou ideální, ale u koho jsou. Dirža si nominaci zaslouží hlavně za organizační práci, za kterou by mu měl být postaven i pomník. Ale co víc, i na hřišti je vidět zlepšení a jeho goly patří vždy k těm nejvíce oslavovaných. Fanoušci ho hold milují, uvidíme kam ho dostanou v této anketě.

Jan Cízler - Utočník a jeden gol v sezoně ? Co ten tu dělá ? Na tyto otázky se zkusím odpovědět na následujících pár řádcích. I ve slavné NHL je vyhlašováno (a velmi ceněno) ocenění pro nejlépe bránícího utočníka a přesto toto ocenění by si odnesl Cizi v našem týmu. V NBA je zase ocenění pro nejlepšího hráče ze střídačky. Tyto fakty plus jeho naprosté nasazení při každém střídání mu vynesly místo v této nominaci. Doufejme, že se mu v příští sezoně vyhnou zranění a bude platným článek v řadách Dynama.

Hlasujte v anketě do konce měsíce. Vítěz bude odměněn na týmové závěrečné 2.7. !!

 


KMK Dynamo Brno