REPORT by FORMEC - Dynamo vs. Beers 7:1

24.05.2011 20:16

 Dynamo vyexovalo Beers téměř do dna (7:1)

Kdo se procházel mezi 16:00 a 18:00 musel cítit tu atmosféru, která poletovala kolem domácího stadiónu Dynama. Přesněji v 16:45 spustil rozhodčí Roman Gomo zápas, který měl nádech tajemna respektu chtíče, jednoduše tři zápasy před koncem sezóny souboj druhého mančaftu se třetím a taky 30°vedro slibovalo bojovnou podívanou.

Dynamo začalo s Formecem v bráně s Jardou, Paťou a na čas dojivším (a to nemyslim, že dojil někoho, ale jako že došel) Fabim, který šel zkontrolovat ještě pažit soupeře na Chalabalce. A v útoku Slezi, Jéňa a Dirža no a samozřejmě univerzální post všudebyl Majkl. Soupeř nastoupil se třemi hráči na střídání, ale i to se zdálo být málo v tak úporném horku.

Během prvních 8 minut se soupeř kombinační hrou držel v tempu a na balóně, Dynamo bylo v defenzivě stoprocentní díky pressingu a zodpovědné obraně a když už se někdy zachybovalo během celého poločasu vždy tam zůstal aspoň gólman, aby předvedl svůj standardní výkon. Dynamo hrozilo spíše s brejků, ale golman soupeře vypadal velice jistě v tom co dělá a nutno říct, že chytal. Jenže v 8. minutě po taktickém faulu soupeře si postavili balón Majkl s Jardou a bylo to 1:0, jak se pak Jarda přiznal přesně takle po zemi pod zdi k přední tyčce sem to chtěl. Do poločasu se hrál kombinační fotbal s mírnou převahou Beers, ale za podpory skalních fanoušků Dynama, tímto bych chtěl pozdravit svou ženu, která se připravovala na státnice: Ahoj paní doktorko Bobík :*.

Po krátké poločasové pauze, kde se sháněla voda sme se vrhli do 2. poločasu a to co se stalo od 32. minuty do 35. minuty, kdy dvakrát skóroval Fabi a jednou Jéňa, během tří minut jenom díky své touze po vítězství. Tak aji papoušek u Deja vue skandoval DYNAMÓÓÓ. Soupeř se rozsypal a kapitán měl radost, že konečně po dvou letech hraje Dynamo tak jak v posvátným semifinále s Orlem Bohunice. Aby se neřeklo, že si Dynamo umí najít kvalitního gólmana, tak jeden ze světlích okamžiků soupeřova hráče Buriana, který proběhl z prava celým malým vápnem Dynama jako by si ho označkoval až do leva a pak přesně trefil jedinou skulinku mezi nohy Formeca elegantní patičkou. Naštěstí díky naší morálce se na rázu hry již nic nezměnilo a soupeř začínal útočit v 6 Dynamu se otvíralo více brejků, ale hlavně se nenechali zadusit pod tlak a napadali rozehrávku soupeře už na jeho polovině, což si zaslouží v tomto počasí pochvalu. Soupeř několikrát takticky zatáhl za záchranou brzdu za což si po zásluze Gregr odnesl žlutý kartónek, jinak musím konstatovat, že hra proběhla v duch fair play. V tomto úžasném tempu si v 49. minutě míč vzal Majkl a systémem start-cíl zavěsil na 5:1 pro Dynamo. V 52. minutě se Paťa v hokejovém slengu natáhl ke krásné střele od modré, která zapadla k tyčce bezmocného soupeře. Od té doby už soupeř křičel na rozhodčího ať už píská, aby neinkasoval další hřebík do rakve, jediný kdo s tím chtěl něco udělat byl soupeřův gólman, který se vydal do útoku, ale zastaven Slezim za cenu karty. To co se nepovedlo soupeřovi, to se naštěstí povedlo ještě v 61.minutě Jéňovi korigovat na 7:1 pro Dynamo, které stále drží postupové naděje (bohužel, už ne tak uplně ve svých rukou)


KMK Dynamo Brno