REPORT - KMK Dynamo Brno vs. FC Fénix Brno aneb jezdíme kluci jezdíme

18.04.2011 10:12

  K dnešnímu zápasu nastoupili borci z Dynama ve své téměř nejsilnější sestavě. Kapitán Fabi sice stále zahřívá lavičku, ale dnes může být na své      mužstvo právem pyšný. Jistě už tušíte, vážení čtenáři, že se karta obrátila a naši hoši konečně chytli druhý dech a dlouho ztracenou formu.

Ale začněme od začátku. Při příchodu druhého týmu jsme musely konstatovat, že i přes výškovou a váhovou převahu soupeře, náš tým má převahu krásovou. Nicméně nebuďme povrchní a vraťme se k zápasu.

První poločas hoši zahájili velice slibně, opřeli se do toho hned od začátku. Lukáš “Bolt“ Mačinec běhal po hřišti jako vypuštěná raketová střela. Jeho stovku za devět vteřin málokdo překoná. Majkl nastřeloval břevna a tyčky jako o život (poznámka pro nechápavé čtenáře, není tímto myšleno, že Majkl zvracel, i když až do šatny jsme neviděly ;-) ). Golman Deff byl dnes také ve formě a chytal až se mu tanga natřásaly.

Určitě jste si všimli, že Dynamo nakoupilo nové hráče. Zejména investice do hráče s číslem 2 se ukázala jako klíčová. Jarda “Pelé“ Poliak otevřel skóre precizní střelou z pravé nohy do soupeřovy sítě. Ne nadarmo se říká, že nové koště dobře mete. Ani nebylo znát, že Jarda včera pařil až do rána. Zato u golmana Deffa Bobíka Formánka to znát bylo až moc. Domníváme se, že jedním z důvodů proč se v tomto zápase soupeř příliš nedostal před naši branku bylo to, že z Deffa to táhlo nejméně na 10 metrů. V prvním poločase jsme již další šance neproměnili, Paťa Krempaský motal a? ? moc a Tomáš Slezák marně hledal balón.

Do druhé půlky utkání jsme vstoupili s chutí skórovat. Majkl to bohužel vzal moc doslova. Okopíroval trik Nikity ze čtvrtečního zápasu a hlavou posunul balón do vlastní brány. Chudák Bobík nevěděl co dělat a tak byl stav vyrovnán na 1:1.

Kapitán Martin “koťátko“ Fabián neztrácel naději a vyzval chlapce k vyššímu výkonu pokřikem: „Jezdíme, jezdíme!!!“ A kluci jezdili. Dirža se vrhal proti výkopům soupeře s nasazením vlastního života, Honza s Majklem se několikrát snažili prorazit soupeřovu obranu, ale marně. Naštěstí Formec bránil naši branku vlastním tělem, lépe řečeno ustál i skákavý balón v oblasti špeku, tedy břicha. Ještě že ho Sylvie „paní inženýrka“ Bobík tak pěkně krmí. V závěru utkání se diváci přece jen dočkali a Paťa konečně vystřelil. Bez motání. A trefil i branku. A ne naši, ale soupeřov u. Střídačka jásala, Fabi plakal, ženy odhazovaly svršky, muži nadšeně hvízdali a ptáčci zpívali. Závěrečnému tlaku soupeře jsme odolali úspěšně a tak se konečně Dynamo raduje z tříbodového zisku.

Nezbývá než napsat, kluci děkujem. Příště Vás očekáváme v plné sestavě, abychom navázali na toto vítězství a kuli železo dokud je žhavé.

 

Nikita & Simča 


KMK Dynamo Brno