Rozhovor s prezidentkou Dynama dívek

26.04.2010 09:25

Dnes vstoupí holky prvním jarním zápasem do jejich druhé celé sezony. Jaké jsou cíl, plány, jaká byla premiérová sezona a ještě něco navíc se dozvíte z následujícího rozhovoru.

ROZHOVOR

1.       Čau, jak je ? Co děláš a jak se máš ? Asi tušíš proč ti píšu, že J ?

Zdar Fabouši:-P omlouvám se za svou neschopnost, ale znáš to, času je málo a síly odpovídat na otázky po třeba třech hodinách dohánění školy taky:-/promiň

2.       Těch cca. 365 dní uteklo zase strašně rychle a na našich stránkách se toho fanoušci o dívčí malé kopané mohli dovědět pramálo. Takže to zkusíme tímto „menším“ rozhovorkem napravit, seš pro ?

Kliďo prďo, ale myslím, že informace o tom, že se založil ženskej fotbalovej team Dynamo se šířily ze začátku dost rychle, i když je pravda, že zas až tak moc podrobností o nás nikdo neví...Napravím to:-)

3.       Takže jaká vlastně byla první sezona malokopálistek Dynama ? Můžeš zmínit aji umístění, pro ty kteří neví a nenavštěvují svazový webovky ?

Myslím, že jsme byly předposlední, ale to teď nehraje vůbec žádnou roli. Jediné v čem jsme dost chybovaly byla, jak jsme se s holkama shodly, taktika. Jelikož výběr hráček v našich začátcích byl úspěšný. Dbalo se na míry, vkus, inteligenci a stále voňavý dres, což každá hráčka splnila na 100%. Proto se zimní příprava zaměřila na správné a originální rozmístění s vytrvalým taktizováním. Byly to těžké chvíle, které nás stály hromadu úsilí, ale ta nová taktika za to stála!

4.       Co se tobě osobně na prvním ročníku líbilo nejvíc a co tě naopak nejvíc zklamalo ?

Tak rozhodně, jak už jsem říkala, ta taktika slavná nebyla, ale jinak všechno vidím moc dobře. S holkama jsme si sedly, máme se rády, pomáháme si, řešíme spolu životní strasti, dodáváme si energii a navštěvujeme sem tam nějaký ten bar. To se ovšem stává jen ojediněle, protože pokud máme druhý den trénink nebo zápas, tak není dobré tolik ponocovat, máme pak kruhy pod očima.

5.       Kolik má vůbec dívčí Dynamo členek a jak moc těžké bylo přesvědčit holky k tomu, aby hrály fotbal ? Přece jen to asi není top zábava „něžného“ pohlaví J….

       Dynamo ženy má v této chvíli 18 členek, což je podle mě ideální počet. Přesvědčování pro nás zas takový problém nebyl. Dostávaly jsme plno emailů od holek, které by s námi chtěly hrát, ale znáš to, v teamu už byly jistá kritéria, tak ne každá uspěla. Občas šlo o přesvědčování jen co se týče barvy štulpnů, tvořily se dva tábory, jedny chtěly bílou, druhé černou, ale nakonec vždycky všechno dobře dopadlo:-)

 

6.       Plány do budoucna ? Budete se účastnit letošního ročníku ?

Plány? No přemýšlely jsme o dalších dresech, ale ještě jsme se nedohodly, jinak na další ročník se my, které jsme vytvořily historicky první ženský team, samozřejmě chystáme s velkým odhodláním!

7.       Jaké jsou cíle na umístění a co případné posily ? Kde myslíš, že je asi největší slabina týmu ? Mě osobně přišlo, že jste nedávaly moc golů, ale nevím, nerozumím tomu asi zas tak moc, spíš sem tam chodil koukat na hezký holky :P…

Tak umístění by bylo příjemné o trochu výš. Jinak máme nové posily teamu, které vypadají na pořádné, dobře vypadající bojovnice, takže snad posílíme na každém postu. A slabina? To u nás byl asi soupeř, protože jsme nějak nikdy neodhadly jak na něho:-( Gólů taky moc nepadlo, toho sis kromě fandění všiml dobře:-)Pochop, nemůžem vyplýtvat všechno hned v první sezóně, dostihovej kůň taky neběží hned sprintem.

8.       Co vaše tréninky ? Probíhají i v zimní přestávce ? A co trenéři ? Nemyslíš si, že je to třeba aji jejich chyba, že se vám nepodařilo vstřelit více branek ? (Jestli na ty tréninky nechodí taky z nějakýho jinýho důvodu…)

Tréninky jsme měly , ale spíš víc teoretické, což je taky potřeba. Člověk nemůže zvládat věci prakticky, pokud nemá nastudovanou teorii! Naši trenéři jsou výborní, chtějí z nás něco vychovat, na ně si stěžovat nemůžeme! Udělali co se dalo. Jejich trénink v nás pokaždé zanechal příjemný pocit pokroku, ale bez nich jsme byly chvílemi bezradné. Každá z nás uvítá, když z trenálu odchází spocená, ovšem bez trenérů nemají tréninky takový efekt!

9.       Fajn, asi už pomalu konec fotbalu, protože čtenáři po mě žádají stále více drbů, plků a spekulací, takže co na sebe (celej tým) práskneš ty ?

Co na sebe prásknu? To je těžká otázka, nevím jakým směrem se vydat. Když jsem byla malá měla jsem zvláštní potřebu otevírat klukům zipy, třeba jsem nesnesla na jakékoliv rodinné oslavě aby měl můj bratranec zapnutej zip a hrozně jsem plakala když mě ho nenechali rozepnout. Docela jsem se sama sebe lekla, když jsem teď viděla to video. Ale lidi se naštěstí mění, takže se tomu teď už jen směju. A na team rozhodně není co prásknout, jsme neskutečně poctivý co se hry týče:-)

10.   Takže vlastně nic … Tak se budu muset ptát :P…co si myslíš o vzájemných vztazích mezi klukama a holkama z Dynama ?

Jsou moc pěkný, mám z nich radost:-)

11.   Jako kamarádský jsou určitě velmi dobrý, ale víš jak sem to myslel J ? Není žádným tajemstvím, že ty jsi v tomto směru jistá „průkopnice“, nemyslíš, že to ale může mít neblahé důsledky ve výkonnosti těch a oněch hráčů a pak vlastně celýho týmu ?

Ne to určitě nemůže, kluci když jde o fotbal, tak mají holky až na druhým místě, takže na výkonnosti se to rozhodně odrážet nemůže:-) .

12.   Jako jestli třeba námaha a čas investovaná do vzájemného souznění se neprojevuje ztrátou času a úsilí vloženýho do tréninku ?

       Jo tak to nevím:-D možná jo, já to nijak nepociťuju, záleží na tom jakým způsobem vnímáš souznění....Myslím, že právě naopak, pokud je hráč vyhecovanej a podpoří ho ono souznění v tom, že si připadá víc jako chlap a jde do zápasu s větším odhodláním vydrtit soupeře, tak je to jen výhoda! A co se času týče, tak se to dá zvládnout, trénink je trénink a na ten se borec těší tak, že ho ani baba neodradí na něj jít...

13.   A jak to vůbec vypadá u vás v týmu s poměrem hráček zadaná/nezadaná ? Můžou vůbec nezadaní kluci (třeba jako Dirža….) pomýšlet o nějaké playerce Dynama nebo už je vše rozebráno J ?

Je to asi tak 50 na 50 a pro těch 50% nezadaných je tu vždycky nějakej ten přítel/fanoušek na telefonu. Jinak Dirža nebo kdokoliv jinej ať neztrácí naději, to je vše, co k tomu můžu jako manažerka říct, pak už je to na dotyčným. Kdyžtak je tu věštkyně(myslím, že kolem druhé v noci), tak ať jí zavolá a uvidí:-) Hlavu vzhůru!!!

14.   Ještě by mě teda zajímalo, jestli holky, stejně jako my kluci nad pivem nebo třeba ve sprše bez piva, rozebíráme, která teda ta hráčka je nejšikovnější ať už fotbalově nebo i jinak…takže máte taky nějakej žebříček favoritů J ?

Nevím, jestli máme přímo žebříček, ale o tom, kdo je jak šikovnej a v čem si rozhodně povídáme na pivě i ve sprše:-P

15.   To by už snad z „drbsekce“ mohlo stačit, takže už to jen tak nějak docentně doklepat do konce. Tak mě tak napadá, myslíš, že by se našla nějaká šikulka v týmu, která by semtam přispěla svojí troškou do mlýna jménem webový stránky Dynama ? Berem cokoliv, report z utkání, situaci z týmových sprch nebo klidně červenou knihovnu…každá aktualizace dobrá J

Šikulka by se nějaká určitě našla, stačí se jen zeptat všech holek:-) nevím , jak je na tom kdo s psaním a časem, ale z 18ti holek ti snad nějakou šikulku najdu:-) (ze zákulisních informací dnes už víme, že holky zakládají vlastní stránky, takže máme smůlu J pozn.red.)

16.   Vím, že samochvála smrdí, ale myslím, že tehle rozhovorek bude hodnocenej jenom kladně. Ještě můžeš sdělit něco závěrem čtenářům. Takže prezidentka dívčího týmu, co ráda přičichne k vínu :P ?

       Jen se pochval, lepší je žít ve smradu a chválit se, než v omamné vůni a nevěřit si! Otázky byly moc pěkný, nechci aby to vypadalo, že vím všechno, ale věděla jsem, že mi něco takovýho dojde:-) Jen bych Ti prezidente Fabiánku, co rád ochutná mariánku závěrem řekla, že mě trochu mrzí účast mužů z dynama na našech zápasech....!!!! A to jsme se tak snažily s výběrem dresu!

       A ještě něco pro fanoušky: omlouváme se, že nestíháme odpovídat na vaše dopisy a maily, pokusíme se to napravit! Sezónu začínáme 26.dubna, proto jste srdečně zváni na náš první zápas, ve kterém se pokusíme nastoupit v plné sestavě i s novou taktikou:-)


KMK Dynamo Brno